Opmerkelijke Inyeon (인연) – Jinyoung Ssangkum Ryu HK Wereldwijde Uitwisseling in Italië in 2024

De belangrijkste evenementen van Haedong Kumdo wereldwijd omvatten meestal zwarte band examens, toernooien en seminars in verschillende landen.

Daarna verkennen de deelnemers lokale bezienswaardigheden, genieten ze van diverse gerechten en ervaren en wisselen ze subtiel elkaars unieke culturen uit. Hierbij bouwen ze aan hechte vriendschappen terwijl ze hun eigen dromen en doelen visualiseren.

In het bijzonder gaat het uitwisselen van zelfs kleine geschenken tijdens deze bijeenkomsten verder dan de fysieke waarde van de cadeaus. De ware waarde van deze uitwisselingen ligt in de oprechte harten en liefde die worden gedeeld, wat onvergelijkbaar is met iets anders.

Door deze interacties cultiveren we een vrijgevige geest, leren we om attent en begripvol te zijn naar anderen. Deze groeiende capaciteit voor liefde is wat we kunnen noemen “de essentie van liefde,” iets wat we met ons meedragen tot het einde van ons leven.

Jinyoung Ssangkum Ryu leert dit principe voortdurend, geworteld in het Principe van de Natuur. Uiteindelijk is het aan elk individu om dit binnen zichzelf te cultiveren.

Door het raamwerk van Haedong Kumdo helpt Jinyoung Ssangkum Ryu individuen de diepere betekenis van fysieke en mentale training te begrijpen, voorbij de krijgskunst zelf, onder het grote thema van het Principe van de Natuur. Dit begrip leidt hen naar het besef van hoe gezondheid en geluk worden bereikt gedurende iemands leven en wat het uiteindelijke doel van het menselijk leven is.

Dit jaar, op het evenement in Italië van 31 mei tot 3 juni 2024, waren de deelnemers meesters, instructeurs, hun studenten en families uit Griekenland, Ierland, Bulgarije en Nederland. Christoforos, Mike Georgitsis, Nikos Zaf, Alexander Grant en zijn zoon, Victor Baytchev, Filip, Carla en Kathy namen deel.

Dit zijn mensen die al enkele jaren Jinyoung Ssangkum Ryu beoefenen, sommigen bijna 20 jaar. Het is een opmerkelijke 인연 (Inyeon).

인연 (Inyeon) is een Koreaanse term die verwijst naar de mysterieuze en betekenisvolle verbindingen tussen mensen, vaak geloofd te zijn voorbestemd of door het lot gebracht.

Ik hoop oprecht dat zij de zegeningen van het leven blijven ervaren door het begrijpen van het Principe van de Natuur, zowel fysiek als mentaal.

Ik kijk uit naar onze volgende reünie.

4 juni 2024
JS Kim, net terug uit Italië 🇮🇹

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hello world.

This is a sample box, with some sample content in it.