Testimonials

Reacties van studenten

Hier bij Spring Dragon staat plezier centraal! Elke les is nieuw, en elke les is leuk en gezellig! Haedong Kumdo Is Not Just A Sport, Its A Life Style!

Spring Dragon staat voor een gezellige tweede familie, die je op persoonlijke wijze helpt, om in teamverband aan je innerlijke en uiterlijke zelf te werken. Zwaardkunst, Ki training en meditatie vullen elkaar aan op bijzondere wijze, waardoor je spirit, body en mind met elkaar kunt verbinden.

Ik zit nog niet heel lang bij Spring Dragon, maar het is een hele enthousiaste groep waarin je gelijk geaccepteerd word. De leraar Frank geeft motiverend les en wil je graag helpen om jezelf te verbeteren, zowel lichamelijk als in je geest.

Ik zit op Haedong Kumdo omdat je leert echt sterker te worden. Je krijgt meer zelfvertrouwen en Frank helpt je ook met problemen op school bijvoorbeeld als je gepest wordt. Mijn conditie is ook verbetert!

Mijn ervaring als gastinstructeur MMA bij Spring Dragon was top, want er hing een gezellige sfeer en iedereen was bereid om te leren.

In de zes jaar dat ik Haedong Kumdo beoefen heb ik training altijd als zeer plezierig ervaren, vooral wanneer er hard gewerkt moet worden en wanneer competitie centraal staat. Ondanks dat iedereen altijd hard werkt en goed willen presteren is iedereen altijd zeer sportief en is er weinig spraak van kapsones. Dit maakt deel uit maken van Spring Dragon zeer plezierig, het is een hecht team met een hoge graad aan gastvrijheid, humor en kameraadschap.

Haedong Kumdo bij Spring Dragon is afwisselend en veelzijdig. Als groep helpen we elkaar beter te worden in een ontspannen sfeer. Onze meester is een veelzijdig martial artist met passie voor de kunst. De Ki training is een waardevolle aanvulling voor iedere vechtkunstbeoefenaar.

Ik vind de sportschool heel inspirerend, je krijgt (stapsgewijs) zelfvertrouwen doordat je bijv. gelijk als je mee doet in de groep betrokken wordt. Daardoor voel je je op je gemak en kan je beter presteren. Ook merk ik dat ik meer discipline en motivatie heb. En ik ga met veel plezier naar Spring Dragon.

Spring Dragon is een plaats waar je de geweldige kunst haedong kumdo beoefend met een geweldige groep mensen die je alle tijden steunen en helpen. haedong kumdo is zowel een fysieke als mentale sport en ik raad iedereen die interesse heeft in martial arts deze kunst zeker aan bij spring dragon!

Ik train bij Spring Dragon want het gaat verder dan sport, het is een levenswijze en daarbij altijd enorm gezellig! Je kunt in je eigen tempo trainen en leren. Er wordt ook een stukje aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling.

… de relatief kleine groepen en de goede relatie tussen leerling en meester, maakt dat ik elke donderdag en zaterdag met plezier naar Spring Dragon fiets om te trainen …

Na de demo is haedong kumdo puur en bevat alle elementen van martial arts fysiek en mentaal. Daarnaast heeft de kunst van de zwaarden mij geraakt. Denk dat de traditionele elementen binnen de lessen eer, respect en discipline zeer belangrijk zijn binnen de groep mede als de open sfeer binnen de groep en wederzijds respect. 

Ik heb gekozen voor spring dragon omdat ik daarmee de rust en regelmaat kan vinden die ik nodig heb. En ik zie hoeveel resultaat het zelfs bij de jongste deelnemers heeft.

Ik heb gekozen voor Spring Dragon omdat de school een sport beoefend die ik echt al jaren heel graag wilde doen, alleen was het nooit beschikbaar in de omgeving. Maar toen kwam Frank hier wonen en toen pakte ik mijn kans!

Duidelijk communiceren van doeleinden: Frank werkt altijd met een doel. Bij elke oefening die we doen krijgen we uitleg waarvoor het dient en ook hoe het ons kan dienen. Hij brengt op die manier meerdere perspectieven samen die ons als studenten helpen de martial art beter te begrijpen en te implementeren. Motivator: Hij zorgt (ook op individueel niveau) dat de student zich comfortabel voelt met het niveau waarop er getraind wordt. Als iets even tegenzit, dan pakt Frank de draad weer op en weet door middel van zijn inlevingsvermogen en didactische kwaliteit de oefening behapbaar te maken voor de student in kwestie. Dit werkt inspirerend. Als ik het vergelijk met andere sporten dan is voor mij het saamhorigheidsgevoel zeker een pluspunt.

Hello world.

This is a sample box, with some sample content in it.