Appels met appels vergelijken in Martial Arts

Appels met appels vergelijken in Martial Arts – Van zwaardtechnieken tot spirituele verlichting door Haedong Kumdo Jinyoung Ssangkum Ryu: Vaardigheden, Filosofie en Genezing.

Haedong Kumdo Jinyoung Ssangkum Ryu omvat zwaardtechnieken, sparren en snijden. Het bereiken van vaardigheid in deze gebieden vergt aanzienlijke tijd.

Het is echter een vergissing te denken dat uitblinken in zwaardtechnieken, sparren of snijden gelijkstaat aan spirituele of mentale groei.

Het beheersen van geavanceerde snijtechnieken vereist bijvoorbeeld veel inspanning, zweet en tijd. Fysiek bedreven zijn in een discipline brengt erkenning en voldoening binnen dat veld, maar het houdt niet automatisch verband met spirituele volwassenheid of mentale verlichting.

Fysieke training heeft tot doel om acties met mentale energie te doordringen en een soepele uitvoering te garanderen. Op basis hiervan versterkt het de mentale energie om de geest te cultiveren door middel van woorden, gedachten en daden.

Dit proces van lichaam en geest cultiveren in het dagelijks leven wordt oefening genoemd, wat leidt tot het uiteindelijke doel van het menselijk leven.

Een martial arts instructeur leert niet alleen technieken, maar ook manieren om de wereld te begrijpen door middel van martial arts. Dit is moderne martial arts training. De niveaus van instructeurs variëren echter sterk.

Het niveau van begrip kan variëren van basisschool tot middelbare school, hogeschool of expert. Als alle martial arts training is gebaseerd op de principes van de natuur, wordt het mogelijk om literaire (de pen, 문) en martiale opvoeding (het zwaard, 무) te combineren, waardoor een juiste cultivering van lichaam en geest volgens de rede mogelijk wordt, en uiteindelijk realiseren dat gezondheid en geluk vanzelf voortvloeien uit dit proces.

Muye (martial arts, 무예) in het Koreaans, geïllustreerd door de structurele betekenis van de driehoekige filosofie, kan worden onderverdeeld in zichtbare (fysieke) en onzichtbare (mentale) aspecten (werelden).

Zoals getoond in het bovenstaande diagram, hoeveel men ook discussieert binnen het A-gebied, het is moeilijk om verder te gaan dan een basaal niveau.

Zelfs als iemand het B-gebied heeft ervaren, als ze de principes ervan niet beseffen en niet weten hoe ze zulke ervaringen in het echte leven kunnen toepassen, zullen ze onmiddellijk het verkeerde pad opgaan (pseudo, 사이비).

Dit is niet alleen gebruikelijk in martial arts training, maar ook in religie.

Binnen het A-gebied, wat er ook gezegd wordt over snijden, zwaardtechnieken of sparren, de conclusie zal hetzelfde zijn.

De zichtbare aspecten kunnen verschillen in expressie, maar de conclusie is hetzelfde.

Dit betekent dat het is als het vergelijken van eikels (appels met appels vergelijken of een zinloze vergelijking, 도토리 키재기), en onvermijdelijk wordt men een kikker in een put (een grote vis in een kleine vijver, 우물 안 개구리).

Ik kan zo beslist spreken omdat mijn denken in het verleden ook op dat niveau bleef.

Na een bepaald punt te hebben bereikt en het fundamentele principe te hebben begrepen dat aan al deze aspecten ten grondslag ligt, wil ik de waarde en voordelen ervan delen.

Dit is mijn persoonlijke missie als oprichter van Jinyoung Ssangkum Ryu. Het is de reden waarom ik de wereld rondreis om seminars te geven en het ene principe dat ik door mijn training heb gerealiseerd, aan veel beoefenaars over te brengen.

Samenvattend,

Muye (무예, martial arts) omvatten uitgebreide training van zowel lichaam als geest. Het omvat technieken, filosofie en genezing. Het helpt iemand de essentie van ademhaling en meditatie te begrijpen, deze essentie te herkennen door “Energy Flow” training, en het te gebruiken om martial arts training en individuele levens te verrijken en te ontspannen.

Hoewel fysieke training gemakkelijk te leren en te volgen is, vereist mentale training een mentor.

Men kan onmiddellijk beoordelen of een instructeur Energy Flow volgens de principes van de natuur herkent en traint.

Training voor moderne mensen gaat over het cultiveren van lichaam en geest om het uiteindelijke doel van het menselijk leven te bereiken.

Onderzoek of je huidige martial arts training zich alleen richt op fysieke training of technieken.

Als dat alles is wat je wilt, kun je daar blijven en tevreden zijn.

Je moet echter weten dat een normaal menselijk leven is ontworpen voor constante uitdaging en verschuivingen in bewustzijn, die oneindig leiden naar een nieuwe wereld met nieuw inzicht, nieuwe uitdagingen en hernieuwde toewijding gebaseerd op zelfreflectie, vastberadenheid en dankbaarheid.

8 juni 2024 JS Kim

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hello world.

This is a sample box, with some sample content in it.