Examen doen

Examenprocedure en aanvraagformulier

Iedereen die met Haedong Kumdo begint start met een witte band. Om je voor te bereiden op het eerste examen (gele band) hanteert Spring Dragon een slip om de witte band en een wit-gele band. De eerste twee ‘tests’ zijn een informele introductie in ons examensysteem. Ze worden in de les afgenomen en er worden geen examenkosten berekend. Dit alles gaat hand in hand met een beginner vriendelijke introductie in onze zwaardkunst. 

Witte band + slip:

  • Je hebt kennis gemaakt met de Dojang regels
  • Je bent bekend met de ceremonie aan het begin en het einde van de les
  • Je kunt de vier basis standen demonstreren

Wit-gele band:

  • Je hebt kennis gemaakt met Baldo-Chakkum Il Bon (trekken/opbergen techniek # 1)
  • Je hebt kennis gemaakt met Kyuk Kum Il Bon (sparring techniek # 1)
  • Je kunt Ssangsu Kumbup Il Bon (zwaardvorm # 1) demonstreren tijdens de les

“Keub” is de Koreaanse term voor kleurgraad. Het eerste echte examen begint met het demonstreren van de technieken voor de gele band (7.Keub), vervolgens groen (6.Keub), blauw (5.Keub), etc., helemaal tot het doel: Black Belt in Haedong Kumdo. Voor de examens vanaf 7.Keub (geel) t/m 0.Keup (rood-zwart) dien je minimaal drie weken van te voren een aanvraagformulier te verzenden.

Wees bij een examen altijd ruim op tijd, zodat je genoeg tijd hebt om je eigen warming-up te verzorgen! Bij een voldoende score ontvang je een certificaat en een nieuwe band. Bij een onvoldoende score dien je binnen drie weken een herexamen te doen.

VIA DEZE LINK KUN JE DE EXAMENEISEN DOWNLOADEN >>